29 Aralık 2016 Perşembe

Asagül Nakliyat

(SUTRA) liderleri Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Lima, Peru toplandı, sadece—belki de yeniden—gelecek yıl için serbest ticaret alternatifler yeniden toplamak için Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın muhteşem zaferden sonra.

Şimdi (DYP) Trans-Pasifik Ortaklık ileri Amerikan katılımı ile hareket etmeyecektir mümkün görünüyor ki, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Pekin Amerika dışlayan (RCEP) destekli Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık savunuyor. Ayrıca, Obama yönetiminin RCEP çalışma, çevre veya fikri mülkiyet koruması için uygun olup olmaması konusunda uyardı.

Ama SUTRA 21 üye şimdilik onların bahis hedge, hem DYP ve RCEP tartışmalardan dersler incelemek için tasarlanmış bir bölgesel serbest ticaret alanı için bir çalışma tamamlamış. Geleceği konuları, ancak, Vietnam'da bir sonraki yıllık zirvesinde toplantıya kadar yapılacaktır.

Bu olduğunda, özgür ve açık ticaret ve yatırım, Asya-Pasifik bölgesinde sürdürülebilir ekonomik büyüme ve refah paylaşımı desteği üzerinde çalışmaya devam ederken SUTRA tartışmalar hakim “kaliteli büyüme ve insani gelişme” geçerli temayı bekliyoruz olabiliriz.

2016 boyunca EDERSE; bölgesel gıda pazarı artırılması; mikro, Asya'da Alan ölçekli işletmeler-Pasifik küçük ve orta modernizasyonu yönünde çalışma; gelişen beşeri sermaye tematik öncelikleri şunlardır: bölgesel ekonomik entegrasyon ve kaliteli büyüme çabalarını yoğunlaştırdı.

Zamanda akıllı para DYP farkla kazanan Kongre onayı vardı. O zamandan beri, birçok tanınmış ABD Ticaret uzmanları fırsat mahkum hızlı ve Kasım ayı sonlarında bazı oldukça korkunç tahminler yayınladı.

Danışmanlık SCM Dünya için Kevin O'Marah, baş içerik sorumlusu “montaj üretim Çin'de olan yüzlerce şirket, bu sorun vaat ediyor,” diyor. “Mamul ve parçaları aniden mahsur olabilir. Uzun vadede, bu tür kaynak maliyetini önemli ölçüde artacak. Aynı zamanda, Pasifik ülkelerine satış ticaret müzakereciler pozisyon için Jokey olarak yavaş ya da duracaktır. Üretim varlıkları ulaşılmaz veya ele geçirilmiş olabilir.”

Dünyanın başka yerlerinde, O'Marah, korumacılık yanıt beklenen gerektiğini söylüyor. Ağ tasarımı ileri gidiyor, diyor, malzemelerin küresel kaynaklı faturaları yüksek riskleri de dikkate almalıdır. Global ürün platformları Ar-Ge harcamaları daha yakın daha küçük bitkiler daha çok sayıda arasında pazarlar sonuna paylaşılabilir yardım, ancak, olabilir.

Lojistik portal Freightos Dr. Schreiber, CEO ve kurucusu, eleştirilerinde sert oldu, serbest ticaret anlaşmaları söyleyerek ve işçilik maliyetleri Vietnam gibi Güneydoğu Asya ülkeleri, Çin'in üretim ve ihracat devam kayıyor.

Schreiber, “Güneydoğu Asya-AMERİKAN ticaret maliyet, serbest ticaret, işgücü ve düşük maliyetli şeffaf nakliye ve şimdi paramparça söz etkili yardımcı oldu,” diyor. “Bunun yerine küresel ticareti geliştirmek, iptal DYP üretim modelleri engel, Çin'in ihracat sanayiini ve Vietnam ekonomisinin hızlı büyüme devamı bastırmak, GSYİH 2000 yılından bu yana beş kat daha çoğalıyor.”

Göre Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç eden Schreiber, Vietnam ve diğer ülkeler DYP sadece hayırsever tahsis edildi. Aslında, ABD ihracat büyümeye devam etti, Vietnam'a ihracatı 473% son on yılda patlayan.

Schreiber “şeffaf ticaret, görevlerine kargo taşımacılığı için kaynak, küresel ekonominin temel taşıdır” diyor. “ABD'NİN son beş yılda 10 Kuzey Amerika dışı imza ithal malların 1.2 trilyon dolar ile, DYP iptal edilmesi için her türlü bedeli daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya gelecek olan ABD tüketici tarafından ödenecektir.”

Küreselleşme zayıf ticari büyüme ve artan inceleme belirsizlik içine bu güçler dökme ticaret ve yatırım Marie Sherylyn Aquia, SUTRA Komite Başkanı, notlar. “SUTRA ekonomilerinin çoğunun serbest ticaret anlaşmaları üretken müzakereciler vardır,” diyor. “Şu anda, yüz önerilen bir anlaşma daha araştırıyoruz. Aynı zamanda ticaret anlaşmaları ‘erişte bir kase’ yarattığımızı olduğunu gösterdi bize.”

Bu arada, EDERSE yakında önceki tüm tartışmaları: Asya Serbest Ticaret Bölgesi-Pasifik, ya da FTAAP yerini alacak bir serbest ticaret anlaşması üzerinde konsantre olabilir. Obama Yönetiminin birkaç yıl önce Asya Pasifik üzerinde “Demir Perde bir senaryo” dayatılmış olan jeopolitik DYP için FTAAP reddettiği hatırlayan Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü C. Fred Bergsten, yönetmen, bu gelişmede ironik bir not var, diyor.

Bergsten “aksine, FTAAP daha iyi bölgesel müzakereler için bir temel olarak hizmet verecek.” dedi. “Gerçekten de, özel DYP başarısızlığı Asya Pasifik gerçekten kapsamlı serbest ticaret yol açmış olabilir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder